Saturday, February 18, 2012

Sesi Berjalan

So, harini berjalan ke KLCC cari penyakit buku. Jauh kan cari buku. Sebab rasa macam Kinokuniya lagi banyak choice untuk meghabiskan voucher. Si Azue nak pergi Sogo and Jalan Masjid India and si Diana pulak tengah rajin berjalan. So sampai lah ke sana. 

First order of business - Makan. Sebab semalam nya dinner pukul 6petang. Pagi tak breakfast. Sampai KLCC around 11.45am.  Kesian perut. So pergi Ben's. Diana cakap sedap. So kitorang pun termakan hasutan Diana dan makan di situ.



Best tempat dia. Mintak duduk sebelah tingkap boleh skodeng orang tengah relax-relax kat kolam/tasik KLCC tu.


My drinks - Garden Spritzer (or something..
cedap.


My food - Spaghetti Carbonara.
biase je. xdelah sedap sampai nangis.


Azue's - Thai.. something something
Azue complaint sedikit masin.


Diana's - Seafood err..something.
God I'm bad at this, no more food entry next time.:P



Dekat Ben's ni semua waiter, takde waitress. Service bagus la. Boleh dipuji.

So kesimpulan (out of 5 stars),

Food: 
Ambience: 
Price: Macam Chilli's kot.
Service: 

Lepas kenyang pergi Kinokuniya. Dh banyak choice rambang mata pulak. Ni some of the books yang caught my eye.
  
 
RVP The Biography - RM89


Shoot Mag tu tatau bape harga.
Theo - Growing Up Fast   RM79.

Kalau bagi choice Theo and RVP's biography memang saya beli RVP lah. Merajuk dengan Theo bola depan gol pun tamau score.T_T..

Tapi takpe, jalan dulu.
Pergi kat Section Electrical Engineering.Walaupun da bes blaja. Mane lah tau time-time keje nanti perlu refer buku ke. Tapi buku-buku Engineering mana ada murah-murah. Semua from RM300 - RM700. So saya buat-buat nak beli je la. 


Ni rasanya RM400 something kot.

Lepas tu jumpa language section. Yesss. Nampak series ni. RM119-RM189. Best jugak siap dengan audio.
Takpe jalan lagi.


Rambang gila mata. Azue dengan Diana dah give up so diorang keluar dulu. Sudahnye saya amik 

French Made Easy RM53
FourFourTwo Magazine RM10 
Arsenal Magazine Jan Issue  (cover depan Koscielny) - RM20. 
Notebook dengan pen je. 
Total RM100. 

Then pergi lah beratur. Sampai conuter dia cakap "Beratur dari belah sane ek". Salah lane rupanya. Okay lah, salah saya jugak. Nak cepat takut dorang tunggu. So tak perasan. Patutlah lane tu lain macam je sikit orang. Terus rasa kalau ada cengkerang nak masuk dalam cengkerang. Lane beratur pun taktau. Anak sapa lah ni. 
So saya pergi lane yang betul. Panjang pulak. Takpela. Beratur. Da sampai counter akak tu cakap kena pergi verify pulak voucher tu dulu. Counter belakang sana dekat dengan comic section. Ler. Pulak. Penat saya beratur tau.

Saya pun menurut perintah pergi lah cari comic section. Lagi panjang dari tadi queue dia. Tak pelah beratur je lah. Bila sampai turn saya, akak situ pulak cakap "Verify dekat COUNTER SEBELAH ye". 
Which is 3 kali lagi panjang dari lane tadi. 
You've gotta be kidding me..T_T..

Rasa nak makan orang je time tu. So saya yang tahap toleransi dah tinggal satu bar je tu terus keluar dari section. Cari trolli. Letak barang. Dan keluar cari Diana dengan Azue. Lain kali lah beli.
Nak dapat benda free ni memang banyak sikit songeh dia. Lain kali pergi time weekdays la. Tak ramai sangat orang.

Lepas tu pergi Sogo. Parking sebelah bangunan Mara tu dan jalan kaki pegi Jalan Masjid India semua. Malangnya handphone dah habis baterry, tak boleh amik gambar lagi. Sekarang ni asyik nak habis battery je kerja dia. Mungkin hint suruh beli Sensasion XL kot.(^_^)



Easily amused.
Jenuh saya cari mana 'Best Man' yang dimaksudkan. 


Esok jalan dengan family pulak. Hee. Ai yem a happy bunny.
(^_^)

3 comments:

EG said...

Pergh, perhabis kupon di kinokuniya. Terbaik.

eva said...

best jugak restorant tu semua waiter jer hahhahah

hari tu pernah g kinokuniya tp sesat.. besar sgt. tp xda pulak sibuk cari buku sbb masa tu cari parents dgn adek2.. hilang hahah

missnadira said...

EG:tak guna pun coupon okeh.haha

Eva: memang besar pun..siap hilang member jugak haritu..:P

 

dyazStuffs Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare