Sunday, July 29, 2012

Lady Driver

*gambar distorted T_T*

As much as I hate to admit, Terpaksa juga terima kenyataan yang us ladies is not as good driver as guys.
Sebelum melompat dengan statement saya ni, sila fikir dulu.

Kena terima hakikat, sesetengah perkara, perempuan memang tak dapat grab secepat lelaki, termasuk lah isu bawak kereta dan communication sesama kenderaan atas jalan raya. Ni kita tolak tepi isu main handfon/cakap fon dalam kereta lah. Kalau cakap fon dalam kereta lelaki pun terhegeh2. Tapi isu bawak kereta in general.


Contoh yang common, dia bawak 60km/h je tapi duduk lane kanan, patu org blkang da bagi lampu pun tak paham paham. 
Itu isu yang senang dibagi contoh, tapi perkara-perkara kecik pun banyak yang kadang-kadang membuatkan perjalanan kurang smooth macam dia nak potong orang, tapi lambat(kereta auto agaknya). Point is, kurang cekap la, and dia tak dapat tangkap certain aspect mcm bagi lelaki benda tu common knowledge tp bg perempuan dia tak terfikir pun psl tu.
Even saya sendiri kalau nampak ada kereta bawak terhegeh-hegeh kat depan automatic akan cakap,
"ni mesti pempuan bawak ni."

And kalau saya sendiri yang terhegeh-hegeh  dan teraka-agak dan kena horn dengan orang saya akan cakap sorang-sorang dalam kereta."Sorry bro, lady driver." And angkat tangan skit as a sorry gesture.:P

Memang akan ada orang cakap, perempuan sekarang boleh buat apa yang lelaki buat. YES. But not AS GOOD. And you have to agree banyak juga benda yang perempuan selalu buat, tapi lelaki pun sekarang dah boleh buat, tapi NOT AS GOOD.
So fair and square. Tuhan dah jadikan ciptaan dia perfect. Perempuan lebih kat sini lelaki lebih kat sini.
Tak payah kita nak argue lagi.

But of course tak semua perempuan macam tu, I know a LOT of my girlfriends yang bawak kereta okay. (Kena emphasize statement ni.just in case:P)

So Ladies, (and dekat diri sendiri jugak)

  • kalau nak make up, sikat rambut, time panaskan enjin kan banyak masa.
  • Jangan bawak lane kanan kalau tak laju.
  • Tak payah la potong orang kalau bawak kereta auto.:D (melainkan kalau mmg tengah laju la)
  • Kalau parking masuk betul-betul dalam kotak die. Jangan amik space orang. Sian orang lain nak park tak boleh nanti.
  • Ayah saya pesan time bawak kereta kena alert dengan semua arah.
  • And jangan bawak kejap laju kejap slow, maintain je speed orait! minyak pun boleh save kalau maintain speed.:P


Let us TRY harder to be a good driver.We can do this! (^_^)


2 comments:

-gedek! said...

Lady driver lagi laju dari men driver

missnadira said...

hehe..ye ke uncle...:P

 

dyazStuffs Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare