Wednesday, July 25, 2012

Arsenal Vs Malaysia 2012

This time around saya lambat sikit pergi stadium. After kerja balik rumah dulu, lepas magrib baru gerak.
Sampai Bukit Jalil dalam 8.30. Jem. Pusing-pusing cari parking je dah berapa puluh minit. Last last park dekat belakang Shell opposite Endah Parade. Then jalan kaki pegi stadium. Pukul 9.15 baru duduk dlm stadium. hahaha. Semput jugak la bagi orang yang kurang stamina ni :P

view from where I sit sebab dtg lambat

Saya tak banyak amik gambar. And apparently saya tak boleh pun upload gambar sebab kalau upload gambar dekat rumah ni gambar akan distorted, tak tau kenape. So malas da nak upload. Lets just sum everything up in points.
  • Attendance rasanya 30% less than last year. sebab bulan puasa.
  • Boleh tak sapa sapa tolong buat rules supaya vuvuzela tu di restrict dari stadium lepas ni. Seriously, I think the noise is killing the fun jugak. Orang bersorak tak dengar, MC bercakap tak dengar, Wenger cakap time training xdengar, even sembang dengan member sebelah pun tak dengar. I'd rather hear all the sorak, crowd chanting, kompang and everything rather than hearing the annnoying buzzing sound all the way until the end of the game. Last time ada jugak bila player masuk, MC sebut nama player and all the crowd sambung with their last name. This time sebab terlampau bising only one side of the stadium je yang sorak.
  • Frust sebab Vermaelen main 1st half je. But it warms my heart to see him as the squad Captain.:)
  • SZCZ tak main langsung.T_T
  • Player Mesia no 7 tu memang every time lawan Arsenal mesti kena injured and kena usung keluar naik stretcher eh? Last year pun camtu jugak rasanya
  • Tapi Arsenal pun dah terikut main macam Malaysia.
  • Goal Amir Muslim memang smart.tahniah2.:P
  • Walaupun happy tengok first goal Mesia, I'm truly and honestly risau takut Arsenal kalah semalam.hahaha
  • Eisfield tu nampak macam Jenkinson versi kecik.:D
  • Diaby dah macam membajak tanah stadium bukit jalil.
  • Santos sangat sporting masa training, he seems to love the attention. Siap tunjuk skill lagi.
  • Gunnersaurus pun sporting, rajin dia menari-nari keliling stadium sambil lambai-lambai kat crowd.:P
  • Kalini saya xnampak da fan yang datang stadium pakai jersey team lain.hahaha
The atmosphere might be less exciting than last year, but all and all still puas hati. 
Dapat pergi both training and match walaupun sejak 2 hari lepas bizi gila dekat opis. 
Nak stalk diorang dekat airport and hotel tak dapat sebab still baru kat opis, belum berani lagi nak amik cuti. hehehe
bile nak amik gmbr dpan Emirates Stadium pulak ye.=P

So now we wait for the new season.
Whoever leaves, let them be, those who stays, we very much appreciate it.

I want Vermaelen for the captaincy and Song for the vice!
(^_^)


4 comments:

EG said...

Stadium Malaysia serius banyak benda kena perbaiki. Lagi2 peraturan merokok. Sedap2 je merokok tanpa memikirkan keselesaan orang lain.

Oh, sebenarnya aku bukan dean list pon. entri tu untuk orang lain. =)

missnadira said...

tu pun sangat betul jugak.Tapi merokok tu memang tak leh buat ape.sbb individu punye addiction, kalau vuvuzela tu boleh je jangan bagi jual or bawak masuk dlam stadium,so xde la orang beli.

oh ye ke? haha xpe2.mane tau in the future dpt dean list, so da congrats siap2..hehe:P

Al Kisah said...

alkisah stalk diorang kat hotel,

vuvuzela ngan rokok memang susah nak control. alkisah pun bengang ghak orang dok tiup benda tu.. bingit

kita yang chant pun tenggelam..

nanti alkisah upload cerita pasal arsenal kat malaysia, still dalam process lagi..

Al Kisah said...

alkisah dah up entry pasal arsenal di malaysia.. http://saedramadhan.blogspot.com/2012/08/arsenal-ed-peminat-di-malaysia.html

 

dyazStuffs Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare