Sunday, December 11, 2011

Today is Sunday

Tadi siang saya dan Azue kebosanan lalu keluar merayau-rayau. Da bosan dengan Cyberjaya, kitorang pegi dinner dekat Thai Tomyam Kung di Precint Diplomatik. Dekat dengan Mydin kalau siapa-siapa duduk Putrajaya mungkin tau. Maybe dia baru bukak sebab before this macam tak pernah nampak lagi kedai tu. Signboard dia pun berkilat lagi.

Saya nak amik gambar restaurant tu, tapi malu sebab orang ramai. So tak amik.:P

Saya yang kelaparan sejak siang terus order Thai Tomyam Kung Fried Rice, RM6.90.


Nasi tu nampak sikit la tapi mungkin sebab pinggan tu besar atau cup bubuh nasik tu yang kecik, macamane ayat nih? (hee) tapi cukup2 la muat dalam perut saya. 

Saya taktau sama ada faktor kelaparan atau tak, tapi memang sedap gila.
Well, saya bukan lah orang yang suka makan dan mencari tempat2 makan sedap, tapi yang ni memang best. Atleast for my taste lah. Azue pun cakap best okay bukan saya sorang.

Udang goreng tepung tu pun best, walaupun kami duduk bawah kipas dia tak reti2 nak lemau.:P 
Sampah sarap seperti salad, timun dan entah apa apa tu saya abaikan.
Oh btw dia bagi sup sekali. Which is sedap jugak.:P

Azue pulak order Tomyam Kung dengan nasi putih. RM7.90 (tak masuk nasi)

Ada api kecik kat bawah tu, so sampai balik pun dia tak sejuk. 

Yang ni pun, sangat sedap. Udang pun ade 3 4 ekor rasanya tak kira tapi pekat dan pedas. I mean kuah die, bukan udang.

Restaurant ni pulak pasang lagu-lagu rock kapak tahun 90an, background song diela kirenya. So siapa yang suka XPDC ke Mega ke dan suka makan Tomyam boleh la datang.

Dah kenyang hari pun still awal, kitorang pergi lah lepak dekat the infamous jambatan Putrajaya,
Memang habis boring dah ni taktau nak buat apa.


Kitorang tak plan pun nak datang sini, so tak bawak camera betul. Tapi mengada nak tangkap gambar jugak. So ini je lah SE 3.2MP saya mampu lakukan.hahaha..

Okay lah, janji bukan duduk bilik mengadap laptop. Bosan. (^_^)


P/S: Sebenarnya 'Kung' tu masudnye apa?

8 comments:

I.n.t.a.n said...

kedai mane ko gi ni.mcm tempting jee.huhu

missnadira said...

haha best intannn..lagi sedap dari tomyam JS..siyes tak tpoo..:P

Ko gi precint diplomatik tu, die dekat mamak yang tepi jalan dekat corner atas skit dari Mydin, die opposite restaurant kebab tu..corner side jugak.oh oh opposite dewan tu..hehe..

wah detail aku bagi..:P baru bukak aku rase sbb time kte gi sane dulu2 xde lagi kdai tu..

Alkisah said...

wah boleh g try nanti

missnadira said...

dtg la alkisah, boleh bawak baby fea jalan2 kat putrajaya..:P

eva said...

perghhh! sedap nak mkan tomyam kung tu! lama tak makan.. nanti g KL wajib makan.. sana pedas kaw2.. hehe

missnadira said...

hehe betul eva..smpai balik rumah perut rasa 'pedas' lagi..dtg la..:P:P

aaron ramsey said...

ooo...suke makanan thai ek...ce try p bbb seafood

http://www.akumijae.com/2011/12/travelog-restoran-thaisiam-bbb-tom-yam.html

missnadira said...

not exactly makanan thai la..just hot spicy tomyam in particular..:P:P

 

dyazStuffs Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare