Saturday, June 16, 2012

Euro Talk: Group Stage

To be honest, kalau korang fan EPL, agak slow sikit nak ikut  international matches, sebab your original players yang korang support dalam team EPL korang dah spread ke bermacam negara, so for me, mana ade player Arsenal saya tengok. Euro ni bagus sebab, sementara tunggu season EPL baru start, atleast ada game bola untuk ditengok malam-malam.=P


Croatia
Tiada player Arsenal.
Kalau cakap Croatia je ingat Davor Suker World Cup 1998. Sekarang dah takde player yang betul-betul menyerlah. Player yang familiar (for me) Modric, Srna, Jelavic, Kranjcar. Oh and Eduardo. So far tempat kedua in Group C. Tapi saya still rasa Spain and Italy yang akan move on to the next stage.

Czech Republic
Arsenal Player: Tomas Rosicky(Captain)
Selain Rosicky, diorang ada Petr Cech(Chelsea) dan Milan Baros(Galatasaray) yang lain saya tak tahu sangat. Pilar antara player dorang yang menyerlah Euro kalini, dah 2 game dia score. Sekarang di tangga kedua group A, sekali dengan Russia, Poland dan Greece. Semua ada player Arsenal kecuali Greece. So sapa2 masuk knock out stage pun saya tak kisah.hehe

Rosicky and Arshavin during Russia Czech match.

Denmark
Arsenal Player: Nicklas Bendtner
Pun bakal terkeluar dari Group B Sebab saya nak Germany dan Netherlands yang go through! hahaha

England
Arsenal Player: Theo Walcott and Alex Oxlaide-Chamberlain
Yang ni tricky. I love those 2 Arsenal players. Tapi dalam team tu jugak ada Rooney..T_T Terry, Joe Hart, Ashley Cole, lescott.. LESCOTT..*nangis*

Walaupun my feeling about England is meh..tapi bila tengok impact Walcott bila dimasukkan as a sub ganti Milner semalam, somehow saya rasa sangat bangga. Puas hati. Haha. bak kata Roy Hodgson, 
"I can say I made the right decision because he scores one and he made one."


Then credit jugak to Welbeck sebab creative utilize kan Walcott punya cross.
And I do think Walcott deserves that, dia pun selalu kena critic dengan his international team. It's about time he prove he can do something for his country. Bagus untuk confidence dia bila season EPL baru start nanti.hehe
Saya pun tak kisah sangat England through ke next stage atau tak..Tapi macam France and England yang akan through dalam Group D ni.

Bouchra still the hottest. Even from the back.=P

France
Arsenal Player: Laurent Koscielny
 Lama dah tak sokong France sejak zaman Henry,Trezeguet, Zidane,Pires,Petit Viera. Just to name a few.
Sekarang tak suka, sebab ada Na$ri, Evra. Tapi ada Cabaye dengan Ben Arfa. Tapi tak kisah la..Diorang confirm through punya.

Germany
Arsenal Player: Per Mertesacker and Lukas Podolski
Germany is the clear favorite in this tournament. Semua star star belaka.
So I hope to see agood match. Kalau menang bagus, tak menang pun okay. Dorang memang dah sedia bagus.=D
Greece
Arsenal Player: None
Team yang saya ingat sebab nama player yang unik. Player lebih kurang sama masa World Cup 2010 dulu. Gekas is one of the player yang saya ingat previous previous punya world cup pun dia dah ada. Maybe wont pass the group stage.

Italy
Arsenal Player:None
Dulu time world cup player Italy semua tough mens. Skarang pun ada tough man Balotelli *roll eyes* Cannavaro,Quagliarela, Camoranesi semua dah xde. So..saya tak kisah.

My world Cup 2010 Italian crush.=P
Netherlands
Arsenal Player: Robin Van Persie
Sayang, banyak star, tapi takde chemistry. Robben selfish, Schneider senyap, Affelay tak menjadi, Robin pun tak dapat banyak chance..but I still wish somehow game malam esok lawan Portugal, dorang boleh menang besar, and go through next round. hahaha tinggi cita-cita.:P


Holland WAGS: 
Winona DeJong (left), Sabia Boulahrouz and Bouchra Van Persie (right). 
Makan ape la Bouchra ni cantik betul.

Poland
Arsenal Player: Wojciech Szczesny
Szcz had a rough start, kena straight red, but I think if they pull it together plus semangat co-host, Poland boleh go through next stage dengan Russia. Saya belum puas lagi tengok Szcz dalam Euro.


Portugal
Arsenal Players:None
Please, tolongla KALAH lawan Netherlands malam esok.=D

Russia
Arsenal Player: Andrei Arshavin (Captain)
Other notable players: Zhirkov, Pavlyuchenko,Pogrebnyak.
Arshavin has been crucial to his country this Euro. Different with his time with Arsenal last season. So incase next season Arshavin dah tak main dengan Arsenal, I want to see him stay longer in this tournament.

Ireland
Arsenal Player:None
Kinda already out of the tournament.

Spain
Arsenal Players: None
Another team full of stars.

The Reigning Champion

I don't want them to win this time. No reason at all. Really. No reason. *evil laugh*=D

Sweden
Arsenal Player: None
This is not zaman Sweden masa ada Larsson(Henrik) and Ljunberg. As much as I used to love Ibrahimovic, he couldn't sail the ship alone. Mungkin keluar awal jugak.

Ukraine
Arsenal Player: None
Another co-host. Walaupun tak banyak player terkenal, (Kecuali Shevchenko)tapi semangat co-host maybe boleh pull them through. But I still think France and England yang akan move on.



Tournament kali ni takde sotong atau apa-apa haiwan lain yang akan guess sape akan menang. So mari kita predict sendiri. Saya predict Netherlands!

Hahaha yes.masih in denial. saya tak peduli!
Cepat habiskan Euro and back to EPL! hehe
So itu sahaja bebelan saya.
do widzenia!~
(^_^)

3 comments:

Al Kisah said...

nice artikel sis, i love the words "Bouchra still the hottest. Even from the back.=P" D'You know what i mean..

yastro said...

Walaupun Spain tiada player Arsenal...tp mmg negara ni yg bakal jd cempiang nti,so....terpaksalah yas pilih Spain...hehehe

missnadira said...

Alkisah: because it is true! hahaha

yastro: Tak tak.takkan sokong Spain.takkan.hehehe:P

 

dyazStuffs Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare