Sunday, August 30, 2009

i miss dancing..

This academic year I'm no longer involved in SAKTI for the reason nak concentrate study.. actually taklah sangat pun.. i just don't feel like dancing for now.. but after religiously watching so you think you can dance.. rasa macam rindu gila nak menari.. =P

I'm not a good dancer..AT ALL.. I'm the kind of person yang 'mesti kena ajar step step dan practise berpuluh2 kali baru boleh dance' type of person.. bukan yang natural yang dengar lagu je boleh move kind of person.. but somehow I love doing it.. the feeling is like macam feeling saya main bola baling and masuk band masa form 3 dulu.. sangat fulfilling.. hahaha.. maybe those are things that i'm good at or at least i love doing.. which setiap orang mesti ada something yang their very passionate at kan..=)

Saya pun pelik kenapa saya boleh ada interest for dancing.. baru saya tau rupa2nya mama dulu pun pernah menari.. siap dapat offer jadi dancer for istana budaya lagi.. tapi mama cakap masa tu dia dah engaged dengan ayah then ayah bagi surat cinta cakap tak payah la jadi dancer.. takkan nak menari sampai tua.. dia tak berapa suka.. so lepas tu mama tak terima offer tu dan sambung balik kerja kat Yellow Pages.. now i know why i'm interested with dancing...=P

okey back to SYTYCD tadi.. among all of the dance, yang saya teringin sangat nak buat is the Bollywood dance.. hehe..macam tak payah tengok SYTYCD kan.. baik tengok cte hindustan je..=P

Season previous saya suka "Dhoom Thana" danced by Katee and Joshua. Dahla saya suka gila lagu 'Dhoom Thana dan Om Shanti Om'. Hehehe.. Kalau choreography untuk rancangan orang putih ni.. dia lain sikit dari yang dalam cerita2 hindustan.. dia tak hindustan sangat.. sebab original hindustan punya memang kena ada natural rhythm dia which only Indians can do it perfectly and beautifully.. kalau yang dichoreograph untuk SYTYCD ni saya nampak macam dah ada fusion sikit so lebih senang.. thats why saya suka..=P



Katee and Joshua


Then Season 5 pulak season yang baru ni, saya sangat blown away by the dance "Dholna" by theTop 5 girls. Saaaangat blown away okey. Sumpah teringin gila nak menari macam tu.





Step dia pun bukanlah susah sangat. So buat masa sekarang saya melompat2 je lah sorang2 dalam bilik.. tapi kalau roomate ada tak lah.. segan.segan.=P=P

Haritu masa join rehearsal untuk event apa tah dengan budak2 SAKTI dulu ada ternampak 2 orang minah India ni cantik gila menari. Nanti kalau ada masa saya nak pergi cari dan paksa diorang ajar saya menari tarian India..hehe.ookey.cukup2 pasal menari. daa~

2 comments:

immeylito said...

nak join lompat2!

dya said...

hehe jom! iman tak teringin nak menari bollywood ke? jomla jomla..hahaha:P:P

 

dyazStuffs Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare