Thursday, July 02, 2009

sampah sarap yag disayangi

Sila jangan salah faham ye. Ini bukanlah sampah sarap.Ini semua adalah item2 kesayangan saya yang saya sangat suka pakai sampai dah lusuh. Semua orang pun mesti ada certain barag sangat disukai betul tak betul tak.:P Lagipun semua item2 ni saya dapat dengan harga tak sampai seratus pun. Memang time sekarang ni saya masih rasa tak berbaloi pakai barang2 yang berharga ratus2.


Cropped jeans from Topshop
Saya sangat suka seluar ni sebab boleh dipakai kemana saja, ke kelas, tengok wayang,makan kat mamak atau pun pegi pasar beli ikan. kalau skinny jeans tu pelik la pulak kan nak pakai pegi pasar. Harganya pun best. masa saya beli ni kat Midvalley Topshop tengah sale and seluar ni ada offer 70% okey. apa lagi. terus grab dan menjadi buah hati saya sampai sekarang.
Vincci Wedges

Ni pulak
saya beli dekat Mahkota Parade Melaka masa alpha dulu. gila punya lama dah kan. Tengok tali2 dia pun dah terburai2. Tapi bes sebab dia warna warni boleh match dengan apa saja baju. Masa ni takde sale dan saya pun takde duit.tapi sanggup pinjam duit roomate nak beli jugak. harga dia RM69.90. Cos saya memang gila wedges and even dia 4inch tak rasa pun kalau pakai.siap boleh lari2 kejar bas lagi.Tak sampai hati nak buang walaupun dah teruk.Selagi boleh fix saya pergi fix.


Cardigan Seed

Cardigan ni pun beli kat Mahkota Parade masa alpha dengan my friend Ekin. Biasalah masa zaman muda2 masih belum dapat control nafsu membeli. Tapi yang ni actually kes tertipah tertipu. Saya overexcited tengok Seed ada sale. And dekat one section ni dilonggok baju2..dia tulis besar2 from RM19.90 apa lagi terus selongkar lah.jumpa tiga baju yang saya suka terus pergi fitting room try. dah 19.90 satu kan. kalau tiga pun baru 60 bucks. After try satu tu tak jadi ambik sebab tak cantik. So ambik dua. Satu yang diatas ni satu tshirt biasa color brown. cantik. Sampai cashier terus confident keluarkan 40ringgit cukup2.sekali cashier tu kata RM70 something. Terkejut gila eh.Saya argue lah. Tulis kat situ RM19.90. Then cashier tu kata FROM 19.90.Means bukan semua 19.90. yang brown shirt memang 19.90 lah tapi yang cardigan ni around 49.90 atau 59.90 camtu la.saya pun dah lupa.tapi sangat jauh dari 19.90 lah. shit! sakit hati gila.hahaha.tapi sebab dia sangat cantik campur nafsu nak membeli and campur nak cover malu pun sama saya beli jugak dua2. dan lepas tu saya terus balik sebab dah takde duit untuk shopping benda lain.tapi its worth it.

Handbag pink from MNG


Saya jarang pakai handbag and mama pun tak suka saya pakai handbag sebab saya akan nampak mature katanya. Tapi for tis particular bag, my mom pun suka. Saya tak ingat harga.Tapi memang tak lebih seratus jugak.

kalau member2 rapat mesti perasan saya pakai benda2 ni berulang2 kali. haha.tak kisahlah.asalkan comfortable.itu saja setakat ini.
p/s: hmm..saya baru perasan saya tak pernah pakai semuanya serentak. nanti nak try lah sekali.=P









3 comments:

SyMacKz said...

ahaha..terigt bju coklat tu..
time u pakai tuk our 1st date ;)

dya said...

haha..ye kan..longgar2 dah ni baju tu..:P:P wedges tu tak ingat?:P:P

SyMacKz said...

longgar da??
owhh u da susut..hee..bgus!
mesti la igt..cume td x perasan..
ble u sebut baru prasan ada kasut tu hee..

 

dyazStuffs Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare