Monday, May 27, 2013

A car: Perlu ke xperlu?

All this while, saya Selalu fikir after kerja jangan beli kereta dulu, kancil pepel saya okey lagi.walaupun da sedikit seasoned.haha.but as long as dia boleh bawak saya pergi n balik kerja, I have no reason to buy a new car.

I should be saving my money to buy something that could serve as my investment in the future. House maybe,or gold or a bon, anything.

But, sejak da kerja, saya sangat boring duduk rumah sewa. Sebab weekend xde org kt rumah, internet xbole pasang sebab cable da kena curi, and after this month, saya officially have no more friends in mmu.semua da habis belajar and da balik rumah masing2.
bcos of this Saya end up Selalu balik perak. Kadang2 naik bas Kadang2 naik kereta. Saya dah naik bas sejak  form 1. I hated it everytime I have to take one.  Tapi Kancil pepel tu pulak.walaupun dia mampu sampai ke perak, tapi balik ia akan problem, makan modal jugak asik rosak. Saya da dua 3 Kali tempted nk beli kereta baru. Tapi 2 3 Kali jugak I said to myself. Relax dulu. Relax. 

I had no other commitment.so I thought y not. Sbb seksa tau naik bas. *cries*

4 comments:

afiqazizan said...

Takpe..yang penting rasanya lepas kerja kumpul duit beli rumah..tapi kesian kat awak ada masalah transport

nadiradyaa said...

Kan..tula.sedang bertahan.kancil pepel akan direpair..hehe

Al Kisah said...

sabar la.. kancil seasoned dah abis bayarkan. just prepair duit maintenance je..

if kereta baru, bulan2 kena bayar hutang + cukup time kena service lagi..

relaks dulu..

nadiradyaa said...

Aah kancil season xde pape da.
Baik alkisah! Nasihat di terima! Hehe

 

dyazStuffs Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare