Sunday, April 22, 2012

My weeks

Lama tak update blog. Sebab tak de ape yang best pun, last week pergi  AEON Bukit Tinggi. Teman sorang colleague ni nak shopping. Dia yang tunjuk jalan. Tak la jauh sangat dari Shah Alam, tapi kena dua tol jugaklah, satu 1.20 satu 2.20. Senang cari, tak sesat langsung. :P Then sampai-sampai terus makan.
My colleague tadi nak makan dekat satu kedai ni. Igentis. Sangat cute. Menu dia macam kopitiam la.Chinese food tapi Halal. Don't worry I've checked. Saya tak berapa sangat makanan kopitiam. Tapi ikut je la. :P


Actually yg ni bukan dekat Bukit Tinggi. Ni gambar random dari gugel. Tapi lebih kurang la tema die.

So first thing saya nampak is menu dia. Colorful.:P

Budak-budak memang confirm suka. 
Harga pun okeyla. Standard.

Our drinks - my colleague punya Papaya Milkshake and mine is the blue one.
Blue Wing Cupid. Sedap. Die macam taruk soda and yoghurt.

Then my colleague order the Vege Mee and saya order Beef Kueytiow je tapi macam biasa la rasa macam dekat kopitiam lain.


The interior, ni my colleague ambik, blur lepas tu die taknak ambik lgi dah. Haha

And saya baru tau rupa2 nya dekat Aeon Bukit Tinggi ni macam2 ada, I mean ada Mango, Dorothy Perkins, Guess, Esprit. Lebih kurang macam Alamanda lah. Oh and TGV ,okeyla kat Shah Alam xde cinema. Paling dekat pun Sunway. Alah actually jarak lebih kurang je Shah Alam-Bukit Tinggi dengan Shah Alam - Sunway. :P

So sementara mengikut my colleague yang macam nak gila bershopping, saya  pun try2 dress. Ada satu dress putih dekat Nichi yang paling saya suka.


Then ada jumpa satu lagi dekat ape tah name kedai dah lupa tapi da taklarat nk try2 and amik gambar. Next allowance beli.:P

About my intern, nothing much but last few weeks dapat ikut orang2 service pegi warehouse. Tengok diorang assemble choke valve dengan FAT testing untuk satu ball valve 30 inch.

Roller thrust bearing

Pasang handwheel 


FAT testing untuk ball valve ni saya tak attend sampai habis pun. nak pump pun punya lama, so tanya2 dekat Service Engineer tu sikit2 patu naik opis balik. Lagipun takut supervisor saya heran mana saya pergi lama sangat xde kat meja. Sebab ikutkan saya bukan department service. Saya department application. Tapi saje nak tengok. Ape salahnye kan.haha

Then hari Ahad tu adik saya yang baru habis SPM dapat offer pergi interview dekat Intec. So saya pun jadi kakak yang mithali tolong bawakkan die pegi.


Mostly ramai parents yang hantar anak2 dorang, so sepanjang tunggu adik saya interview saya bersembang dengan mak mak orang belaka. Ada macik yang ingat saya yang pegi inteviu so tepaksa bangga skit dianggap budak lepasan SPM hik.
Makcik tu rabun mungkin.:P


Ramai yang datang interview. Ramai gila. And I thought budak2 lelaki kurang, tapi rupanya sama ramai dengn perempuan.
Masa sembang-sembang diorang cerita ada 2000 orang calon yg pegi interview seluruh mesia,
nak amik 200 orang je. Ada dua sesi, pagi dan petang.
Adik saya dapat sesi pagi pukul 8.30 pagi.
Diorang dibahagi 10 group, dalam satu group ada 20 orang.
Start dengan ujian bertulis lepas tu baru interview lisan.


Serious Intec ni macam sekolah.
Tak macam IPT.:P


Nervous menunggu. 

Kitorang lupa nak amik gambar proper sebab masing2 nervous. Dengan saya2 nervous. Macam saya yang inteviu. Tapi saya cakap dengan dia, kalau rezeki dekat situ InsyaAllah dapat, kalau rezeki bukan dekat situ pun takpe, atleast dia ada pengalaman interview kan.
So skang nervous tunggu result pulak.

Then minggu ni macam biasa, balik Cyber. Semalam tengok game Arsenal Chelsea. Draw 0-0. A bit dissapointing. but somehow pagi ni tau Tottenham kalah dengan QPR. So a draw wasn't that bad at all. hehe. Go QPR go Tony Fernandez.:P:P


Mamak yang biasa saya pegi - Rasa Alamanda.
Tapi dia selalu pasang game ManU so tak jadi favorite.:P

Oh, ada lagi satu tempat makan saya pergi malam semala, foodcourt baru bukak dekat Putrajaya sebelah JPM on the way keluar dari Masjid Putrajaya yang dekat dataran tu. Selera Laman Perdana.
Ada macam-macam kiosk makanan western, malay food, drinks and dia bukak sampai 11 malam, weekend 12 malam. Kitorang makan char kuey tiow dia. Sumpah sedap sebab kitorang makan masa tengah kenyang tapi still sedap gila. So kesimpulannya memang sedap lah kan. So silalah try harga pun standard 4rm. Gambar takde tak larat nk tangkap.:P

Apasal saya banyak promote tempat makan ni?

So itu saja lah beberapa minggu kebelakangan ni. Makan je. Harap2 berat tak naik. ngee. Next week balik hometown. Lama dah tak balik. Tak sabar, cepat lah Jumaat plis.:P

2 comments:

EG said...

Pergh, padat betul entry. Tak tau nak cakap apa dah. Malu Menyu seri gak Kah3.

missnadira said...

entry untuk sebulan macam tu la.haha..

well Everton deserves it.
jgn risaula at the end Man U gak yg angkat piala.:P

 

dyazStuffs Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare