Tuesday, February 14, 2012

Alhamdulillah

Kedua-dua paper last sudah selesai semalam dan kelmarin. eh kelmarin dulu.eh? I mean the day before yesterday la senang cerita haha. Paper Transient agak gembira menjawab tapi paper Material petang tadi seperti yang dijangka adalah benda yang unexpected jugak. Tapi takpe semua dah selesai, saya dah berusaha semampu yang boleh, harap-harap semua okay InsyaAllah.


Dalam tengah happy-happy tu dapat pulak satu khabar takbest, masa saya sibuk-sibuk merevise notes pagi tadi, rupanya ada satu accident di gate belakang MMU dalam pukul 8.30am melibatkan lori tanah, kereta Merce dan motor. Pemandu motor dan driver Merce tersebut meninggal. Seorang lab technician MMU yang bawak kereta husband kepada seorang lecturer FIT. Saya speechless juga la for a brief moment sebab lab technician tu kitorang budak-budak electrical memang kenal sangat. Kebanyakan lab electrical major memang sama ada di Machine and Drive lab atau Energy System lab which dua-dua pernah dikendalikan oleh arwah. Masa buat mini project dulu banyak kali kena pergi lab Machine and Drive and abang tu jenis yang sempoi yang jenis tak kisah so banyak jugak lah dia tolong kitorang perihal lab-lab dan project nih. Jenis yang garang-garang tapi sebenarnye saje memain..haha.. haih. Mungkin dah sampai waktu dia.

Sebenarnya saya tak boleh dengar orang meninggal accident ni..kesan dia mendalam sikit dari 'pergi' dengan cara lain.

I feel bad just hearing the news and also knowing that there's nothing I can do about it. :(
Semoga roh abg Saiful Lizan dan husband lecturer tersebut ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman. Al-Fatihah.

6 comments:

eva said...

shock jugak bc entri ni.. inna lillah wa inna 'ilayhi raji'un

sabar k dear..


huhuhu lama betul dyaz tak pegi blog sy.. rindu!

missnadira said...

haha saya study week n exam dlm dua minggu nii..xsempat nk online lama2..hehe..tu la lepas habis exam td terus bukak blog eva..:P

EG said...

pergh, gua pon turut terkejut.

btw, all the best test sis. =)

Alkisah said...

cyberjaya, lori tanah memang laju2.. tak termasuk gang2 pak arab bawa kereta macam hantu. takziah kepada keluarga mangsa.

hati2 ketika memandu di cyberjaya

eva said...

fuhhh.. ingat dyaz xnak kwn dgn eva lagi ;(

hehhhee. ow patutlah.. gud2! rindu nak berkomen dah hahahah

missnadira said...

eg:thanks!

alkisah: tulah sebab banyak construction site dekat belakang ni. pak arab tu pun betul jugak.tapi lately dah xde sngt sebab polis selalu buat roadblock. cuma tulah benda nak jadi.

eva:haha xbaik tau tanak kawan.:P:P

 

dyazStuffs Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare