Saturday, January 14, 2012

My Friend Joe (1996)

Around time saya sekolah rendah dulu, (tak ingat tahun bila dia siar kat Malaysia) saya ada tengok satu cerita di TV - My Friend Joe. Cerita ni mengisahkan friendship dua orang budak 12 tahun Joe dan Chris.  Ada siapa-siapa ingat?


Kalau tak ingat saya cerita sikit,

Chris ni anak tunggal, takde kawan and selalu kena buli. Then bila Joe pindah around the neighborhood, diorang pun become bestfriend. Main basikal sama-sama semua. Joe ni adventurous sikit and selalu cover Chris kalau dia kena buli. For the first time si Chris sangat happy ada kawan. Satu hari entah macam mana, Chris dapat tahu yang Joe ni sebenarnya budak perempuan. Chris somehow rasa macam tertipu, frust, confuse semua  ada. So Chris dah taknak kawan dengan Joe lepas tu. Yang kesian nya Joe ni, dia ada rahsia kenapa dia kena pretend to be a boy. Dia ingat bila Chris dah jadi bestfriend dia, dia boleh cerita everything. Rupanya Chris tak boleh terima.
Okey saya nangis sekarang. tisu pls..*tsk..*


Tak tahu lah apa saya akan rasa kalau saya tengok balik cerita tu bila dah besar sekarang. Mungkin bosan.=P
Tapi bagi budak sekolah rendah yang naive yang masih belum faham erti penderitaan, susah payah dan friendship, cerita tu memang sangat-sangat memberi kesan dalam diri saya. Wah..=P


Sejak masuk U beberapa kali saya request dekat website download intranet campus ni. Tapi tak pernah ada orang upload. Saya pun tak de idea dah mana nak cari. 

Kesimpulannya, saya nak tengok cerita tu!! Mana nak cari??(^_^)

More info about this movie from IMDB.

5 comments:

Abg Stalker said...

ala..zmn muda mudi dlu x dpt tgk tv r..:( parents tkt ank dia ni dipengaruhi hiburan.(ntah pape +_+)

sinopsis mcm best je..youtube x de ke dya?asal dia pura2 bdk laki?cte tergantung la dya ni..

eva said...

kesian dia tak nak kwn.. tak pernah dgr crita ni.. ermm mesti ada punya crita ni.. kene pandai carik jer

missnadira said...

abg stalker: every parents hv their own way kan..:P

kalau ade pun dekat youtube maybe trailer je kot..full movie susah sikit..

ala..saya takmau la cerita full story..spoil la nt..:P
yang sebenarnye saya pun macam lupa..hee.tapi yg sy ingt Joe ni orphan. Dia kena abuse dgn uncle dia and kena paksa kerja dekat circus..ending dia macamana pun saya lupa..dah lama sngt..

eva:tu la sy tanya ramai org diorang tak ingat..maybe saya tengok around tahun 1997-1998 macamtu.. masih mencari ni..:P

Abg Stalker said...

xpe la..nti sy tgk trailer pun jd la. :)spoil ek..pdhal dia x ingat.hahaha ;D

missnadira said...

hehehehe...:P

 

dyazStuffs Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare