Wednesday, February 03, 2010

define sexy

this will be kinda draggy..so if takmau baca,takyah la baca k..hehu..


MAKSUD
apa definisi sexy bagi anda?
ade orang kate sexy tu depends pade ape yang dipakai..
ade pulak orang kate sexy xsemestinya pada pakaian..sesetengah orang pakai baju kurung pun boleh nampak sexy.

dalam kamus Collins dictionary menyatakan..(sorry saya tiada kamus Dewan Bahasa buat masa ini:P)

sexy
/seksi/(sexier,sexiest)You can describe people and things as sexy if you think they are sexually exciting or sexually attractive.

so basically sexually exciting atau sexually attractive lah. kira in malay menimbulkan keterujaan sexual lah..erm..haha..wat de eff!:P:P

in Dictionary Orang Malaysia
sexy is..
i)baju lengan pendek atas dari siku dan tiada lengan eg:spagheti strap, sleeveless,tank top blabla
ii)skirt atas dari lutut
iii)seluar pendek even sometimes seluar paras lutut
iiii)tube dress-atau orang mesia panggil baju berkemban macam yang tiara jacquelina selalu pakai tu
iiiii)shoulder top (baju tiada bahu)-ni lebih kurang same dengan yang nombor satu lah kan..
iiiiii)bareback(yang expose bahagian belakang badan) dress la selalunya..
iiiiiii)baju dan seluar ketat
iiiiiiii)contoh celebrity malaysia yang dikatakan sexy... semua yang berpakaian ditas..
iiiiiiiiii)...okey la cukupla you got the idea kan..

saya setuju jugak tu sesetengahnya.tapi saya ada pendapat sendiri jugak


before we goes further I have to clarify that sexy that i'm trying to define here is kind of sexy in a not good way..trashy sexy..slutty sexy whatever you called it.. we're not talking about a sexy voice or naturally sexy or something2 sexy in a good way.

so,moving on..

dalam Nadira's Dictionary pulak*cough2*..=P

sexy
  • exposing onethird or two third of boob, and /or wearing a hotpants or mini/microskirt without having a skinny legs (i mean if they had some meat going on there, normally those who are curvaceous) with a complimentary of a certain kind of facial expression.
there you go.haha

so basically it depends on 2 points
i)your body-people who are curvaceous tends to appear sexier that those who are skinny.
try to imagine mariah carey and victoria beckham wearing the same pair of short pants. okeyla malay celebrity la. imagine sarimah ibrahim and nasha aziz. so, sexy kah mrs becks dan nasha aziz dalam contoh diatas.tidak kan kan..=D
ii)your boobs-i always find girls who exposing their cleavage (in purpose) have something else going on in their mind..hmm..

I dont like being seen sexy or being describes as sexy.That's one of the reason why i'm so obsessed about my weight.I don't want to not being able to wear something because i'll look sexy in it..something like that.

CONTOH
contoh celebrity malaysia yang saya rasa sexy
zila bakarin,ifa raziah,ning baizura,aleeza kassim,deja moss..to name a few la..xlarat fikir..
tapi saya takmau letak gambar sexy mereka disini.takmau2..haha

yang saya rasa TIDAK sexy,bukan orangnyalah, i mean the way their dressed in the picture is not sexy for me.ni pun a few sajalah.xlarat nak cari lagi..=D


fadzlun abas
i wish i have her bods.kurus dan sangat tinggi..amen:P


scha

fazura


hanis zalikha
punyalah perfect budak nih..
sejuk hati ibu dia..=)


SURROUNDING
sexy juga depends on kumpulan orang yang macamana yang anda deal with hari2.
kalau anda seorang pelajar ipta atau government employee anda mungkin apply malaysian dictionary. dan kalau anda seorang pelajar ipts atau bekerja di sector swasta mungkin anda apply dictionary Nadira atau dictionary anda sendiri.hahaha

TEMPAT
sexy juga depends on dimana anda berada. kalau anda berpakaian seperti gambar2 diatas di kawasan bandaraya mungkin tiada masalah orang mungkin tak dipandang pun. tapi kalau anda pakai macam ni dan berjalan2 di kampung2 atau pekan2 kecil (dan anda bukan celebrity) mungkin anda akan mendapat extra unnecessary attention dan mungkin juga akan dikatakan menyedihkan ibubapa.

KESIMPULAN
hmm..saya dari sekolah memang sangat lemah buat kesimpulan.=D
Ok the point is,
saya tidak sexy.
Sekian Terimakasih.=D=D


4 comments:

GurL-FriDay said...

senang cite, don't bother with what people have to say, sebab kan org memang akan sentiasa berkata², baik ke buruk ke, takley nak halang. so tayah kisah. hihi.

dya said...

haha..tula pasal..setuju2..:P:P

Anonymous said...

dya....sy selalu bce blog awk,sy mmg xknl awk tp stu je ingatan sy buat awak:kite xselamanye idup di dunia,ape yg kite buat hari ini,kene fikir kesannye di hari2 yg akan dtg.....sori if u dun like

dya said...

haha..thankyou anonymous..:P

 

dyazStuffs Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare