Sunday, February 21, 2010

bubbles.ramblings and boring stuffs.

harini saya tak berjaya jugak tidur awal. imagine dah almost one week, tidur after subuh bangun before zohor.xtau macamana boleh lari gila waktu tidur saya.selepas busy dengan CCIP punya event haritu. Mungkin penat sangat tidur tak ingat dunia terus biological clock jadi tidak stabil satu minggu.

Tapi atleast saya berjaya siapkan lab report High Voltage saya.yeay!:P Ade siapa2 boleh explain kenapa bubble yang terbentuk dalam oil sample boleh menyebabkan penurunan .dielectric strength oil tersebut.itu je problem yang menyebabkan saya delay buat lab report ni. saya explain dua baris je dalam report.
Bila ada bubble dalam sample oil tu,dia akan ada gap,bila ada gap,field strength akan kurang,bila field strength kurang,dielectric strength pun kuranglah. kan D=εE. so E turun D pun turun.
Boleh tak camtu? sory la mrs normiza.tu yang saya faham.

oh,bytheway, semua favorite contestant saya dlm american idol berjaya masuk top 24.kecuali nicci nix yang comel.kesian dia..

so skarang, nk smyg subuh dan cuba tdur lagi sekali.selamat pagi!:P

3 comments:

adila02 said...

aku rse..seingt aku..
kalo ade bubbles.. possiblity arcing, corona discharges, pastu nnti efficiency kurang.. same je reason cm kalo ade dust..
yg pnting ade corona discharge..

agaknye la..lupe la..he3.

dya said...

aku tgk buku pasal field strength kurang and normiza suh explain pakai equation tu. so aku end up explain equation stengah page haha.aku dah submit.kalo tak leh tambah corona discharge kan.:P tapela. pape pun tengs dila!:P

adila02 said...

hehe..field strength pn ade kot rsenyer.. hehe
orait.

 

dyazStuffs Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare