Sunday, April 08, 2012

You guys up for some challenge?

Here's something interesting for those who loves something new and challenging.



KEJOHANAN MILO CANS - MASISWA 3 SIDED FUTSAL 2012

Ever heard of 3-sided futsal?

Memang tak lah kan sebab event ni baru di anjurkan oleh Majlis Sukan IPTS (MASISWA) dengan kerjasama Milo Cans.

Game nye simple je. Korang main futsal, tapi instead of 2 team macam biasa, kali ni ada 3 team. Instead of standard court, korang akan main dalam round court


Lebih kurang macam ni lah round court dia.
Nampak tak 3 goal kecik kaler kuning tu? Yang saya baca, kalau penalty amik dari tengah2 court. Keeper xde. D area xleh masuk.
Hahaha, cemane lah agaknye ek.
(^_^)

So sape yang boleh join?

Student lah, tak kira IPTA or IPTS umur 18-23 tahun. Means if korang lahir dalam tahun 1989-1994, form satu team of 5 orang (3player + 2 reserve) isi form dan bayar fees RM50. 
So basically RM10 je sorang. 81 team diperlukan. 
Then kalau da register each of you akan dapat T-shirt Milo Cans free setiap sorang.

Hadiah untuk Champion is RM10 000
So imagine if 5 orang sorang dapat RM2000, sape nak bagi? 

Kalau sayala, saya akan join sebab saya tak pernah main 3-sided futsal. Tu yang penting. 
Sebab takde mana2 team atau siapa2 yang power lagi sebab semua orang baru try benda ni first time. 
So peluang semua orang nak menang sama rata. Betul tak?

Tarikh last is 15th April 2012. so ada seminggu lagi untuk join. 
And lebih kurang sebulan untuk korang practice.:P

Tarikh                           Venue                                                                                Pusingan
5-6 May 2012                Sports Planet Futsal Complex, Kota Damansara             First Round
12-13 May 2012            Sports Planet Futsal Complex, Kota Damansara             Second Round
27 May 2012                  Subang Avenue                                                                Final Round

Then tak silap penganjur ada buat roadshow dekat beberapa universiti sebelum ni, dekat UM, Taylors, UPM, UNITEN, TAR College, Segi and Nilai College tapi yang tinggal akan datang cuma dua university lagi.

Roadshow:

10 April 2012                  Lim Kok Wing University of College       
17 April 2012                  Multimedia University Cyberjaya           

Untuk roadshow ni lain sikit. Diorang akan cari 9 team untuk setiap roadshow. 9 team akan berlawan dan 3 yang terbaik akan dipilih. Masa roadshow korang tak dikenakan entry fee.

So far dah ada 21 team, tambah lagi 6 dari MMU dan Lim Kok Wing nanti jadi 27 team,  so ada lagi 54 slot available. Kalau korang terlepas road show dekat uni, korang still boleh join dengan isi form dan hantar ke penganjur.

Entry form dengan cane nak bayar ada dibawah. Termasuk dengan rules and regulation and cara nak main semua. 
Korang boleh print je entry form tu.

Contact Person: Norafizi Mohd Noor
HP: 012 966 7500
Email: norafizi@uniten.edu.my

Dia event director, korang tanye lah pape yang related dengan event ni.
Kalau tak dapat contact dia ada beberapa lagi number attach dalam flyer dibawah.

Atau pergi ke Facebook page:
https://www.facebook.com/MILOCans

Serious macam best. Tapi saya takleh join. So promote je lah.sobs. :P


Click these pictures for bigger resolution.


So apa lagi?
Print form, fill up and submit sekarang!
(^_^)

2 comments:

EG said...

Macam menarik la. Hadiah lagi la. Kah3

missnadira said...

ape lagi EG.joinlah..nanti adiah split dgn saya 10% pun jd lah..hahaha:P

 

dyazStuffs Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare